Turnaj Orla župy sv. Zdislavy ve florbalu mužů - Kvalifikace ústředního turnaje Orla pro župu Brynychovu, Pospíšilovu, sv. Zdislavy a Trochtovu Semily 2.4.2005 – Zpráva:

Ze 4 přihlášených družstev se do Semil na Turnaj Orla župy sv. Zdislavy ve florbalu mužů, který byl zároveň kvalifikačním turnajem  ústředního turnaje Orla pro necelou polovinu Čech sjeli 2.4.2005 nakonec jen 3: orelské jednoty Loukov u Semil, Rtyně v Podkrkonoší a Semily. Na základě souhlasného přání všech družstev byla hrací doba jednotlivých zápasů zkrácena na 3x15 minut, s 5-minutovými přestávkami mezi třetinami a 20-minutovými mezi zápasy.

Po úvodním zápase, ve kterém orlové ze Rtyně zvítězili nad svými bratry z jednoty loukovské 11:3, se dramatickým vyvrcholením stal zápas orelských družstev Semil a Loukova. Semilští se ujali vedení první brankou. Loukovští vyrovnali a ujali se vedení 2:1. Semilští vyrovnali a postupně se ujali vedení až na 6:2 začátkem třetí třetiny, vynikal zejména jejich brankář. Pak ale loukovští vyrovnali na 6:6. Za tohoto dramatického stavu rozhodčí odpískal gól, který neviděli někteří hráči; ač tento moment nebyl zvládnut zcela dokonale, podařilo se ho účastníkům překonat; zápas byl dohrán, (loukovští zvítězili 8:6), na poslední zápas byl vystřídán rozhodčí a turnaj byl dokončen vítězstvím Rtyně nad možná už trošičku unaveným semilským družstvem. 

2.4.2005 Vít Jůza