Turnaj Orla župy sv. Zdislavy ve stolním tenise jednotlivců - Kvalifikace ústředního turnaje Orla pro župu Brynychovu, Pospíšilovu, sv. Zdislavy a Trochtovu - Lomnice nad Popelkou 5. února 2005:

      V orlovně v Lomnici nad Popelkou se nakonec utkalo celkem 20 hráčů a 3 hráčky; z toho 1 hráč-nečlen Orla, zbytek ze 6 orelských jednot. Ač se jednalo o kvalifikační turnaj pro téměř polovinu Čech a na propagaci byly vynaloženy přiměřené prostředky, až na jednoho zástupce královéhradecké jednoty se jednalo o orelské jednoty z dvacetikilometrového okolí místa konání (ne ovšem všechny).

      Mužů a žáků se sešlo po 8, dále 3 ženy a 4 junioři; juniorky a žákyně se nedostavily. S ohledem na to, že ústředím Orla stanovené kritérium účasti aspoň 3 jednot splňovali jen muži a žáci, byli junioři na své přání přeřazeni do kategorie mužů.

      Zatímco ženy hrály každá s každou, muži a žáci s pomocí pavouků hráli do dvou porážek (ne všem se to podařilo), a pak o konečné umístění každý s každým nejlepší 4 v každé této kategorii.

      Postup do finálového ústředního turnaje si vybojovali v kategorii mužů 1. Jan Hušek z Hradce Králové, 2. Luboš Novák a 3. Petr Mizera, oba z turnovské jednoty, a 4. Richard Krejčí z loukovské jednoty věku ještě juniorského, v kategorii žáků pak přes první porážku nakonec zvítězil 1. Stanislav Drahný (jednota Semily) před 2. Antonínem Jínou a 3. Ondřejem Miksánkem (oba Orel jednota Loukov u Semil) a 4. Danielem Otmarem (Semily). Ženy zaujaly pořadí: 1. Bohdana Tichá, 2. Jarmila Drahná, 3. Anna Sujová (všechny Semily).

      Za Orel župu sv. Zdislavy Vít Jůza, sekretář.