Cherubínek 2006

            V sobotu 1. 4. 2006 uspořádali orlové již třetí ročník křesťansky zaměřené soutěže, a to v oboru výtvarném, hudebním, recitačním a hlavně ve zpěvu. Výkresy se vybíraly napřed, a při soutěži již byly vystaveny společně s pořadím, které určila výtvarnice paní Fabiánová. Nejlepší malíři si odnesli i s diplomem nějakou tu odměnu. Hodnotilo se ve čtyřech kategoriích. Z nejmladších dětí se na prvních třech místech umístil: David Tichý, Lukáš Koudelka a Bohdanka Tichá. V kategorii do deseti let to byla Anička Vránová, Bára Flősslová a Martin Lukeš. Mezi dětmi do 15-ti let to byli: Růženka Tichá, David Tichý a David Šafra. Kategorii nejstarších úspěšně reprezentoval Jaroslav Tichý.

            Další kategorie hodnotila porota složená z písničkáře Jiřího Opočenského z Turnova, básníka Karla Holce ze Sklenařic a otce Pavla Ajchlera z Vysokého nad Jizerou, který též skládá písničky.

            Této soutěže se zúčastnilo téměř čtyřicet lidí, a to nejen ze Semil. Nejvzdálenějšími účastníky byla rodina Baňkova ze Slaného u Kladna. Věk soutěžících byl od těch naprosto nejmladších až po 84 let. Mezi nejlepší zpěváky a recitátory patřil Ondřej Baňka, Aleš Zahradník a Martin Lukeš. V kategorii starších žáků uspěli Růženka, Jiří a Jaroslav Tichých a u dospělých MED (rodinné centrum), Bohdana Tichá a Jiří Luks. Poslední kategorií byli kolektivy a zde opět uspěl MED, děti z náboženství a Zahradníko – Baňkovi.

            K pěkné atmosféře přispěli svoji tvorbou i členové poroty a k radosti dětí přispěly i sponzorské dárky ze Sluníčka.

Za pořadatele - Orel župu sv. Zdislavy Bohdana Tichá, předseda župní kulturní rady