Orelský dětský šachový turnaj Turnov a střelecká soutěž Přepeře u Turnova 6.9.2008 - zpráva

            Dopoledního šachového turnaje v turnovské orlovně se účastnilo 5 hráčů, z čehož 2 již překročili stanovenou věkovou hranici. S ohledem na tento počet se nehrálo švýcarským systémem, jak bylo původně plánováno, ale každý s každým. Za první místo si diplom a pohár odvezl David Tichý ze Semil, vzhledem k tomu, že hostitelská orelská jednota věnovala kromě obvyklého pohoštění pro všechny i poháry i pro druhého a třetího v pořadí, o tyto poháry vzhledem ke zcela stejným výsledkům svedli ještě dodatečný napínavý boj Tomáš Hanuš a nakonec druhá Růžena Tichá.

            Za to odpolední soutěže ve střelbě ze vzduchovky v areálu přepeřské katolické fary se účastnilo 17 soutěžících, většinou nečlenů Orla. Každý měl možnost vystřílet na terč čtyřikrát po deseti brocích, počítal se nejlepší z těchto čtyř pokusů. Pořadí nejlepších: 1. Dominik Šálek 60, 2. Veronika Šálková 56, 3. Pavel Vaněk 54, 4. Alex Richta 47, 5. Jiří Tichý 45 (nejlepší z orelských účastníků).

            Obě soutěže pořádané za součinnosti Orla župy sv. Zdislavy a Orla jednoty Turnov se obešly bez úrazů a ke spokojenosti účastníků.

 

Za Orel župu sv. Zdislavy 9.9.2008 Vít Jůza, sekretář.