Cherubínek – orelská pěvecká, hudební, recitační, výtvarná a literární soutěž Římskokatolická fara Semily - Komenského nám. 125 dne 24.10.2009 od 14 hodin - úplná zpráva o akci:

Pořadatel: Orel župa sv. Zdislavy a Orel jednota Semily.

Byly vypsány soutěže pěvecká, hudební, recitační se zaměřením obecně křesťanským a výtvarná a literární soutěž na téma Ježíšova podobenství (Nový Zákon - Evangelia).

Kategorie:

Nejmladší 2003 a mladší,

Mladší žáci 1999 a mladší

Starší žáci 1995-1998,

Dorost 1991-1994,

Dospělí 1990 a starší,

Kolektivy.

Možnost postupu jednotlivci recitace (mimo kategorii 2003 a mladší) a kolektivy zpěv. 

 

Průběh soutěže: Soutěž začala modlitbou téměř s půlhodinovým zpožděním, ani pak nebyl průběh soutěže zdaleka souvislý ani spořádaný; pořadí kategorií se přizpůsobovalo tomu, kdo se zrovna přihlásil a byl připraven vystoupit, aniž byly pohromadě přihlášky; rozdělení, nebo nerozdělení jednotlivých kategorií podle pohlaví bylo zcela nesystematické; ke značné prodlevě došlo v době vypisování diplomů. S těmito nedostatky souvisela neukázněnost účastníků, kteří nejen docvičovali svá vystoupení v době, kdy už se mělo soutěžit, a pak už i soutěžilo, ale též během vystoupení druhých v téže místnosti doprovázeli svou karetní hru tichým domlouváním, a v jiných prostorách fary od karet přešli i ke hrám míčovým. Snad žádný problém nebyl s malou skupinou hrajících si batolat ponechanou bez dozoru nějakou dobu v jedné ze sousedních místností, ale stejně … . Ještě při konečném zpracovávání akce se díky chybějícím přihláškám naráželo na nejistoty ve znění jmen, nemohla být též náležitě vyhodnocena účast v soutěži kolektivů, které byly ještě horko těžko zaznamenány svými názvy, nikoli však už svým složením.

Příště je třeba včas začít a plynule pokračovat v průběhu soutěže, držet se při tom proposic a odevzdaných přihlášek, je třeba, aby vhodná osoba již během soutěže vypisovala diplomy skončených kategorií, je třeba jasně vyžadovat od účastníků odpovídající chování, i kdyby se měli neukáznění ze soutěže vyloučit. Otázkou je i, zda je vhodným místem fara, kde někteří účastníci jsou až příliš jako doma (nehledě na to, jestli po letošku vůbec bude připadat v úvahu).

 

Výsledky:

 

Pěvecká soutěž (obecně křesťanské zaměření):

 

Mladší žáci 1999 a mladší:

1. Bohdana Tichá Orel jednota Semily

 

Starší žáci 1995-1998:

1. Tomáš Hanuš Orel jednota Semily

2. David Tichý Orel jednota Semily

 

Dorost 1991-1994:

1. Jiří Tichý Orel jednota Semily

 

Dospělí 1990 a starší:

1. Jaroslav Tichý Orel jednota Semily

1. Bohdana Tichá Orel jednota Semily

 

Pěvecká + hudební soutěž  kolektivy:

1. M. E. D.

2. Hanušovi

3. Orlové Semily

 

Výtvarná soutěž (Ježíšova podobenství (Nový Zákon - Evangelia)):

 

Mladší žákyně (1999 a mladší):

1.Bohdana Tichá Orel jednota Semily

2.Lucie Garčárová

3.Markéta Danová

 

Mladší žáci (1999 a mladší):

1.Matej Andar

2.Petr Lubas

3.Denis Szewczyk

4.Adam Haninec

5.Petr Danov

 

Starší žactvo (1995-1998):

1.Alžběta Kramsová

2.Růžena Tichá Orel jednota Semily

3.David Tichý Orel jednota Semily

 

Dorost (1991-1994):

1.Hana Lukasová

 

Literární soutěž (Ježíšova podobenství (Nový Zákon - Evangelia)):

 

Dospělí (1990 a starší):

1. Jaroslav Tichý Orel jednota Semily

 

 

Stručná zpráva pro tisk:

Cherubínek 2009

Orelská pěvecká, hudební, recitační, výtvarná a literární soutěž Cherubínek proběhla za účasti dvacítky lidí v sobotu 24.10.2009 odpoledne na Římskokatolické faře v Semilech. V pěvecké soutěži v jednotlivých kategoriích letos vybojovali vítězství Bohdana Tichá mladší, Tomáš Hanuš, Jiří Tichý, Jaroslav Tichý a Bohdana Tichá starší z Orla jednoty Semily a soubor M. E. D. Ve výtvarné soutěži Bohdana Tichá mladší z Orla jednoty Semily a nečlenové Matej Andar, Alžběta Kramsová a Hana Lukasová. V literární soutěži již tradičně bezkonkurenčně zvítězil semilský orel Jaroslav Tichý.

 

26.10.2009 Vít Jůza