Cherubínek Semily 23.11.2013

V sobotu 23.11.2013 proběhla v Semilech na římskokatolické faře kulturní soutěž Cherubínek.Letos se této akce zúčastnilo 12 dětí a 22 dospělých.Soutěžící byli ze 3 orelských jednot.Byla to samozřejmě pořádající semilská jednota,dále jednota Turnov a jednota Chřibská.Letos byla akce i s mezinárodní účastí,protože do fotografické soutěže dorazily fotografie i z Německa.

Vše probíhalo ve velmi pěkné atmosféře.Na úvod se děti mohly podívat na pohádku,kterou pro ně připravila Lenka Hřibová s Luckou Vanclovou.Po přivítání a úvodním slově proběhla pěvecká soutěž dětí,následovala kategorie dospělých a nakonec kolektivy.Zazněla tu jako doprovod i kytara,bubínek,tamburína,triangl a různá chrastítka.Atmosféra byla uvolněná a spontální,takže se stávalo,že se ke zpěvu kolektivů přidávali i diváci a bylo nám prostě fajn.Každý kdo měl odvahu vystoupit s nějakou písničkou ,dostal hned po odzpívání sladkou odměnu a andělíčka.

Než porota ve složení Pavel Ajchler a Lenka Vanclová vytvořili pořadí soutěžících,došlo k odměňování těch,kteří přispěli svými výtvarnými pracemi.Byli odměněni diplomem a knížkou.Vzhledem k těžkému tématu :Cyril a Metoděj se  zúčastnily jen 4 předškolní děti.

1.místo:Zdislava Svobodová

.2.místo:Světlanka Svobodová

Z chlapců byl na 1.místě František Klodner a na druhém místě Honzík Balcar

Nejvíce obsazenou kategorií byli mladší žáci.Na prvních třech místech se umístnili:Kryštof Klodner,Václav Svoboda a Štěpán Klodner.

Mladší žákyně Barborka Zahrádková,která je členkou orla Semily nejen že nakreslila krásný vítězný obrázek doplněný vysvětlujícím textem k nakreslené události ze života svatého Cyrila a Metoděje,ale ještě vypsala staroslověnskou abecedu a tou se i podepsala.

Starší žákyně:1.místo Bohdana Tichá-orel Semily

                       2.místo Michaela Novotná

Starší žáci 1.místo Václav Novotný

Dospělí 1.místo Klárka Svobodová

První místo v oblasti recitace získala Lucie Vanclová.

Ve fotografické soutěži se v kategorii mladších žákyň umístnila Janička Martínková a ze starších žákyň Bohdana Tichá.

Výběr z přibližně padesáti soutěžních fotografií byl velmi obtížný.Nakonec se na stupně vítězů  v kategorii dospělých dostal Jan Zahrádka,Bohdana Tichá a Marie Šafránková.

Pak již následovala kulturní vložka Pavla Ajchlera a po ní byla vyhlášena část pěvecká.Kategorii mladších žákyň vyhrála Světlanka Svobodová,v mladším žactvu to byl Mikuláš Klodner,ve starším žactvu Bohdanka Tichá,v dospělých Bohdana Tichá a v kolektivech rodina Svobodova s "Veselou společností".Ti všichni obdrželi pohár,diplom a drobnou odměnu a ostatní jen diplom a odměnu.