Cherubínek Semily 22.11.2014

V sobotu 22.11.,proběhla na faře v Semilech kulturní soutěž s názvem Cherubínek.Z orelských jednot se zapojila mimo místní semilské jednoty,ještě jednota Turnov,Lomnice nad Popelkou a Chřibská.Do výtvarné části soutěže dalo své příspěvky 18 dětí.Odbornou porotu dělala místní výtvarnice paní Fabiánková.

Kategorie předškolních chlapců:

.1.místo František Klodner

 2.místo Matouš Fejfar

 3.místo Jan Šobáň

 4.místo David Vaňátko

 5.místo Jan Balcar

Kategorie předškolních děvčat:

1.místo Terezie Fejfarová

2.místo Anežka Kroupová 

3.místo Světlanka Svobodová

4.místo Justýnka Patková

5.místo Doubravka Svobodová

Kategorie mladších žáků:

1.místo Mikuláš Klodner

2.místo Václav Svoboda

Kategorie mladších žákyň:

1.místo Barborka Zahrádková

2.místo Zdislava Svobodová

3.místo Jana Martínková

Kategorie starších žáků:

1.místo Petr Novotný

Kategorie starších žákyň:

1.místo Bohdana Tichá

2.místo Michaela Novotná

Na fotografickou soutěž se sešlo 9 fotografií,které tak jako ostatní soutěže hodnotila porota ve složení otec Jůza,Ajchler a pan Holec.

Na prvním místě se umístnila Klárka Svobodova,druhé místo získala Ludmila Zahrádková a o třetí místo se podělila Marie Šafránková a Lenka Vanclová.V dětské kategorii vyhrál Tomík Stránský.

Zazpívat přišlo 6 jednotlivců a 5 kolektivů.Porota se skládala ze tří členů:p. Jůza,p. Ajchler a pan Holec.Bodové ohodnocení bylo většinou velmi těsné,takže v jednom případě se dokonce muselo přistoupit k přídavku další písničky,aby mohl být určen vítěz.Jinak se jednalo o jednobodový rozdíl.První místa si v jednotlivých kategoriích odnesli:František Klodner,Jana Martínková,Bohdanka Tichá a Bohdana Tichá

V kolektivech si pak první místo odnesla Zuzana a František,druhé místo 2 Bohdany,třetí místo Jana a Bohdana a o 4.-5.místo se podělil kolektiv Marie,Lucie a Lukáš s Davidem a Bohdanou

V recitační soutěži se utkalo 6 soutěžících.

V kategorii do šesti let zvítězil František Klodner

Kategorie mladšího žactva:

 1.místo Jana Martínková

 2.místo Lucie Holcová

Kategorie staršího žactva:

1.místo Bohdana Tichá

2.místo Petr Balatka

3.místo Lukáš Holec

:

Všichni výherci hudební kategorie obdrželi poháry a k tomu ještě tak jako ostatní,umístnění na prvních třech místech další odměny,dle vlastního výběru.Největší zájem byl o hudební nástroje a potřeby,ale také o pinpongové pálky,andělíčky,dnes moderní gumičky,či něco do vlasů...Mimoto každý zúčastněný dostal po svém vystoupení na památku větší rolničku.Aby byla podpořena účast rodin,tak každá rodina navíc dostala velkého svítícího andílka.Za výtvarnou soutěž se rozdělovaly hlavně pastelky a další drobné ceny.Také na účastníky fotografické soutěže se dostaly podobně hezké ceny.

Své básně nám zarecitoval i člen poroty pan Holec,čímž doplnil krásnou předvánoční atmosféru.