Orelské atletické závody Semily 26.5.2018

V sobotu 26.5.2018 se v  Semilech  na hřišti gymnázia uskutečnily  orelské atletické závody.Zúčastnili se ho členové orelské jednoty Semily a Turnov a neregistrovaná veřejnost. Vzhledem k akcím v Semilech a okolí a velikému vedru nebyla účast velká,ale zato atmosféra a bojovnost pěkná. Nejvzdálenější účastník byl z Vrchlabí.

Nejobsazenější kategorií byli benjamínci,kde byli dva chlapci a dvě dívky ,pak muži  v počtu dva a 2 veteráni A .Po jednom zástupci pak bylo v atletické školce,starších žácích,dorostenkách,ženách a veteránkách B. Vzhledem k velkému teplu rychle mizela minerálka a vodovod na hřišti zchlazoval rozpálené závodníky,kteří se ve volných chvílích snažili vyhledat nevelká stinná místa.

Děti běhaly 60 metrů a nejlepší výkon byl 12,56 sekund. Dále se házelo kriketovým míčkem a to do vzdálenosti nanejvýš 6,1 m. Skok daleký byl z místa bez rozběhu a proto výkon 137 cm byl jistě krásný. Atletická školka a kategorie žáků, dorostenek a dospělých  měli pak běh na 100 metrů.,kde nejlepší čas byl 16,96 sekund.Kategorie dorostenek a všichni dospělí pak měli ještě běh na 400 metrů a zde byl nejlepší čas 1,18 min. Starší žáci,dorostenky a veteráni běhali ještě 1500 metrů. Nejlepším časem zde bylo 7,56 minut.Muži pak běhali místo toho 3000 metrů s výsledkem naprosto vyrovnaným : David doběhl v čase 19,46 a Jiří 19,47. Kategorie od starších žáků výš měly pak místo hodu kriketovým míčkem vrh koulí. Zde byla nejlepším výkonem vzdálenost 13,30 metrů.

 Výsledky mezi benjamínky odpovídali jejich věku,takže vyhrál vždy ten starší : 1. místo  Anastázie Krausová             Bartoloměj Kraus

                                                                                                                                                                 2.místo Agáta Krausová                       Sebastián Vašek

Atletická školka: 1. místo  Marta Krausová

Starší žáci :          1 .místo    Josef Sedlář

Dorostenky  :       1. místo   Bohdana Tichá

Ženy :                    1. místo   Marie Krausová

Muži     :                1. místo   David Tichý

                               2. místo  Jiří Tichý

                               ( rozdíl v bodování zcela nejtěsnější,tedy o 1 bod )

Veteráni A :          1. místo  Vít Jůza

                                2. místo  Petr Tichý

Veteránky B :       1. místo Bohdana Tichá

 

 

Všichni pak na prvních místech byli odměněni  diplomem,pohárem a sladkostí a ani ti na místech druhých neodešli s prázdnou a odnesli si diplom,sladkost či drobnou věcnou cenu.