Lehká atletika Semily 14.5.2022

V sobotu 14.5.2022 se konaly na hřišti u školy v Semilech orelské atletické závody. Většina kategorií soutěžila ve čtyřech disciplínách. Jen Ti nejstarší a nejmladší měli disciplíny tři.

Umístnění v jednotlivých disciplínách se bodovalo, takže za prví místo bylo uděleno 5bodů a za další vždy o jeden bod méně.

U benjamínkú byl jen běh na 60 metrů, hod kriketovým míčkem a skok do dálky z místa. Nejmladším závodníkem byl ještě ani ne dvouletý Damián Kraus, který krásně zvládl všechny disciplíny, jen závěrečné předání cen už zcela zmožen, zaspal. V dalších kategoriích byl sprint,vytrvalostní běh,hod kriketem nebo vrh koulí -( podle věku) a skok daleký - (kromě veteránek).

Všichni statečně bojovali o co nejlepší výsledky i tehdy, když věděli, že jsou ve své kategorii sami a mají tedy vítězství jisté. Panovala opravdu dobrá a přátelské nálada. Velké teplo se vůbec na výkonech nepodepsalo a žízeň uhasila minerálka. Výkony byly hodně vyrovnané, takže ve dvou kategoriích jsme udělili první místo hned dvěma soutěžícím. Potěšilo nás ,že se přidala k soutěžení i maminka, která to neplánovala a přišla jako doprovod. Nakonec odcházela s pohárem za vítězství.

Jediné mínus bylo, že nám chyběly střední věkové skupiny. Sešlo se nás třináct. Dvanáct soutěžících a jeden pořadatel.

 

Výsledky : Benjamínci hoši : Damián Kraus 1.místo -15 bodů

                                    dívky : Cecílie Krausová 1.místo - 20bodů

 

                 Atletická školka : Anastázie Krausová 1.místo - 19bodú

                                            Agáta Krausová 2.místo -17bodů

 

                Mladší přípravka : Bartoloměj Kraus 1.místo - 20bodů

 

                Starší přípravka : Štěpánka Zahrádková 1.místo -17 bodů

                                            Hedvika Zahrádková 1.místo - 17bodů

                                            Marta Krausová 2.místo - 15bodů

 

                Ženy master : Marie Zahrádková 1.místo - 18.bodů

                                       Marie Krausová 1.místo - 18bodů

 

                Veteráni A: Vít Jůza 1.místo - 20 bodů

 

                Veteránky B : Bohdana Tichá - 10bodů

 

Všichni,kteří obsadili první místo,dostali pohár a na 2. a 3. místě dostali děti drobnou odměnu. Jinak byl pro každého alespoň diplom. Akce se vydařila a především bylo krásné,že letos soutěžily opravdu celé rodiny a tak fandily děti rodičům a rodiče dětem a byla to tedy akce,která podpořila prožívání společných zážitků,což je pro rodiny důležité a navíc šli rodiče dětem příkladem a ukazovali jim,že pohyb je důležitý.

Děkujeme tedy tímto všem rodičům i prarodičům,kteří nejen sobě,ale hlavně dětem věnovali svůj čas a připravili jim pěkné zážitky.

 

Bohdana Tichá, Orel jednota Semily