18.11.2023 Cherubínek Semily

V sobotu  23.11.2023 se konala na římskokatolické faře v Semilech kulturní akce "Cherubínek".

Letošním tématem fotografické i výtvarné soutěže bylo setkání mládeže. Fotografií se sešlo šest a výtvarné se letos nezúčastnil nikdo. Fotografie byly vystaveny při pěvecké soutěži a hodnocení dělali účastníci této soutěže. První skupinou hodnotitelů byly děti, které se měli dohodnout na pořadí fotografií. Druhou skupinu tvořili dospělí, kteří se také společně shodli na pořadí. Pak se posčítali body a získalo se pořadí. Nikdo z nich netušil, kdo fotografie zaslal a až pak se dozvěděli, že první místo obsadila Marie Zahrádková, druhé místo Růženka Tichá a třetí místo Bohdana Tichá.

V pěvecké soutěži soutěžili v kategorii nejmladších ( 2017 a mladší) dva účastníci: Damián Kraus a Cecílie Krausová, která vyhrála pohár. Oba pak ještě dostali diplom a mohli si vybrat odměnu.

V kategorii 2013-16 vyhrála Agátka Krausová, druhá byla Anastázie Krausová a třetí Bartoloměj Kraus.

Kategorie 2009 -12 měla jen jednu účastnici a to Martu Krausovou, která si svým krásným, procítěným zpěvem určitě první místo zasloužila.

Nejobsazenější kategorií byli překvapivě dospělí, kde první místo obsadil Matouš Kratzer, na druhém místě Bohdana Tichá ml., třetí Marie Krausová a čtvrtá Bohdana Tichá st.

Výkony byly podle porotce Vítka Jůzy hodně vyrovnané, protože všichni se v počtu získaných bodů pohybovali mezi deseti a devíti body, takže rozdíly byly jen v desetinkách.

No a jak to tak bývá, nejlepší nás čekalo nakonec. Šlo o vystoupení kolektivů. Vyhrál kolektiv rodiny Krausových, který tématicky zazpíval i s ukazováním hymnu světových dnů mládeže. Kolektiv rodiny Tichých přidal k tomu hymnu ze setkání v Krakově.

Myslím, že všichni odcházeli spokojeni s diplomy, poháry i vybranými cenami a dobrým pocitem, že jsme společně prožili hezké odpoledne.

Bohdana Tichá