V sobotu 11.5.2024 proběhly v Semilech od 10:30 hodin na hřišti gymnázia orelské atletické závody. První disciplínou byl sprint na 60 či 100m - vše se řídilo danou kategorií. Následoval hod kriketovým míčkem a vrh koulí, pak skok daleký ,běhy na 200,400 a 1500m.Počasí se vydařilo a věkové rozmezí účastníků bylo široké. Nejmladší účastnicí byla stejně jako loni dvouletá Janička Malá z Libštátu.

V kategorii benjamínků byla nejlepší Cecílie Krausová, která překvapila svými výkony třeba v hodu kriketovým míčkem, kterým hodila 6,8 m. Z chlapců  obsadil 1.místo Damián Kraus.

Nejlepší z atletické školky byla Agátka Krausová a v mladší přípravce Anastázie Krausová.

Ve starší přípravce bylo zajímavé, že se na prvních dvou místech umístily dvě kamarádky stejného jména: 1.místo Nela Franková a 2. místo Nela Linková. Z chlapců vyhrál Bartoloměj Kraus.

V mladších žácích zvítězil Vojtěch Slavík, který exceloval především v hodu kriketovým míčkem, kdy hodil 36,2m a v žákyních Marta Krausová.

Dospělí měli místo kriketového míčku  vrh koulí a nejen v kategorii mužů, ale celkově nejlepší byl v této disciplíně David Tichý s 12,66 m z orelské jednoty Semily.

V ženách master zvítězila Marie Krausová.

Nejlepším veteránem A byl Vít Jůza z orelské jednoty Turnov a veteránem B Stanislav Drahný ze stejné jednoty.

Na 1.místě ve veteránkách B byla Bohdana Tichá z orelské jednoty Semily.

Všichni účastníci obdrželi diplom se svým umístěním a mohli si vybrat z odměn, kterými byly třeba bublifuky, sušenky, bonbony, vystřihovánky, omalovánky...

Vítězové jednotlivých kategorií si navíc odnesli i poháry.

Musím ocenit bojovnost závodníků a velmi hezkou, skoro by se dalo říci opravdu rodinnou atmosféru, kdy každý fandil každému.

Jediné ,co nás mrzelo, bylo, že jsme věděli, že se na naše závody chystalo ještě více lidí, ale překazila jim to nemoc. Tak budeme doufat, že se brzy uzdraví a budou se moci zúčastnit dalších akcí.

Bohdana Tichá